Frågor och Svar

Frågor och svar

  • Energieffektiva - Låga u-värden som sparar energi.
  • Vad är ett U-värde -U-värde är ett mått på värmeförlust. Desto lägre värde en produkt har desto mindre värmeförlust.
  • Underhållsfria - Pvc fönster behöver aldrig målas och är väderbeständigt.
  • Bra miljöval - Materialet är fullständigt återvinningsbart.
  •   Hur sker leveransen-Du blir aviserad via e-post eller telefon 1-5 dagar innan leverans sker. Dina produkter levereras till angiven leveransadress.


Hur mäter man fönster ?

Fönstret ska dimensioneras för att möjliggöra korrekt inriktning och utjämning.

Att hålla rätt funktion av fönstret måste det bibehållas tillräckligt utrymme mellan fönstret och väggen.

*

Rekommenderad bredd av spåren enligt nedan:

I praktiken ser det ut så här:

Bredden på hålet är 2000 mm minus 30 mm (2x15 mm - plats för drevning ) blir - 1970 mm 

Höjden på hålet är 1800 mm minus 30 mm (2x15 mm - plats för drevning ) blir - 1770 mm

Beställningsmått: bredd 1970 mm x höjd 1770 mm

.

Dreva fönster:

När du byter fönster eller tätar fönster i äldre hus är det viktigt att du isolerar utrymmet (fogen) mellan fönsterkarmen och väggreglarna. Detta kallas för att dreva och utförs enklast med skum eller glasullsremsor  för drevning av fönster och dörrar.

 • Dreh-kipp - Oslagbart praktiskt öppningsläge vid vädring.
 •  

·         Billigt - Pvc fönster är ett väldigt prisvärt alternativ och du kan spara mer än 50% jämfört mot traditionella fönster.

·         Vad menas med 1-luft, 2-luft, 3-luft o.s.v. -med ”luft” avses antal glaskassetter i en fönstermodul. Med ett 2-luftfönster innebär alltså att man har två glaskassetter i en och samma fönsterkarm.

·         Kan jag se Innovativa Fönster produkter någonstans - Innovativa Fönster har showroom i Höganäs. Se vår kontaktsida för adressuppgifter. 

·         Varför händer det att jag får kondens på utsidan av mina fönster -

Kondens på glaset

 

Under hösten och våren kan det uppstå kondens och imma på utsidan av fönstren. Det inträffar i regel på natten och i gryningen, och kan väcka frågetecken, i synnerhet om hela glasytan är täckt med försämrad sikt som följd.

Anledningen till kondensen är att yttertemperaturen på det utvändiga glaset har sjunkit under uteluftens temperatur. Det är möjligt om det inre glaset släpper genom minimalt med värme, och kondensen är därmed ett tecken på att du har välisolerade fönster. Eftersom fönstrets utsida är tåligt mot hög fuktbelastning tar det ingen skada. När solen sedan börjar värma upp luften, försvinner kondensen relativt snabbt.

Vad menas med A-klassad PVC

PVC-fönster profiler. Klass A contra klass B.

Med tanke på den enkla tillverkningen och fortfarande en stor efterfrågan, den mest populära i världen fönstren, är fönstren görs på grundval av former tillverkade av polyvinylklorid, som vanligtvis kallas i Europen som PVC. På marknaden finns det åtminstone ett dussin välkända system för fönsterprofiler inom, vilket säkert kan räkna mer än hundra olika sorters former. Varje modul har sina egna unika egenskaper och som påverkar både utformning och dess tekniska egenskaper. Konkurrensen mellan tillverkare av snickerier, liksom profiler tillverkare tvingar företagen att ständigt kämpa för kunden. De slåss med näbbar och klor för varje bit av marknaden, varje köpare. Alla vill dra nytta av situationen för att uppnå den högsta vinsten ensam och bryta med "fönster av kakan", den största och mest läcker bit. Resultatet av detta är nya slagord sådd oro i medvetandet hos köparna, säger sådan: "Bara vi har den högsta klassen av profiler,. Klass A "," bara våra fönster ger skydd mot värmeförlust, eftersom de är gjorda av klass A profiler. " Är detta sant? Vad är den verkliga situationen med hänsyn till de krav som normativa? Vad att göra ökända Svensson, vilka fönster för att välja och vad man ska leta efter? Dessa typer av frågor bry eventuella köpare snickeri, står framför valet av produkten skall användas och fungera väl under flera årtionden. 

Den första skulle vara att identifiera skillnader mellan profilerna A och B-klass och överväga om och hur de påverkar de grundläggande parametrarna i snickerier. Är det verkligen en klass där delar av PVC påverkas på ett sådant avgörande sätt om kvaliteten på snickeri säger reklam? Om befintliga och gällande normer och sörja för alla parametrar definierade dem så att vi kan njuta av konstaterandet bra investering? Dessa och andra frågor kommer att försöka ge uttömmande information. Vid tillämpningen av denna text wynotowałem, från webbplatserna för tillverkare av profiler och fönster, reklamslogans, innehåller en hel mängd information om klasserna i avsnitten, som enligt mig är inte sant, och definitivt inte hela sanningen. Jag ska hoppa över namnen på producenterna, så framhäva överlägsenhet av sina produkter, att fokusera enbart på katalogen av halvsanningar, som marknadsförs som uppenbarade sanningar och senare ofta okritiskt reproduceras och distribueras bland köpare för säljare fönster.

 • Bland de många tillverkare, bara **** (asterisker ersätta tillverkarens namn) har i sitt erbjudande endast profilerna, klassificeras enligt DIN EN 12608 för högsta klass "A".
 • Yttre väggarna på dessa profiler är 3 mm tjock, och bredden hos den inre kammaren är åtminstone 5 mm. Dessa är de viktigaste parametrarna för optimalt skydd av hushållen mot kyla och buller, samtidigt som stabilitet och hållbarhet fönster.
 • Profil Klass A är också mycket högre akustiska komfort tack vare effektiv dämpning av buller från utanför.
 • Profiler med tunnare väggar klassificeras i lägre klasserna "B" och "C" är inte längre en så hög motståndskraft mot skador och är exempelvis många gånger mer benägna att spricka hörn.
 • Tjocka väggar av klass A profiler ger starka bindning fönsterhörn, vilket förhindrar farliga fenomenet sprickbildning i svetsarna. Profiler med tunnare väggar, faller till lägre klasserna B och C inte redan har en så hög beständighet mot skador och är omkring 10 till 20% mer benägen för sprickbildning hörn.
 • Styrkan i fönsterhörn gjorda av dessa profiler väsentligt överstiger styrkeprofiler av serie B och C.
 • Motstånds inbrott fönster kan bli lägre eftersom vissa av gångjärnet inte når stålförstärkningsprofiler. Sådana fönster inte når graden av inbrottsskydd WK 2.
 • Profiler En klass bidrar till att öka stabiliteten hos ramar och fönsterbågar på böjning och vridning, särskilt de av stora dimensioner.
 • Också ökat med 20% i förhållande till klass B resistensprofiler för att dra ut skruvar som används för att fästa beslag.
 • Deras produktion är nödvändigt att använda åtminstone 10% mer PVC än profiler produktion serie B.

PVC-fönster profiler.

Alla delar är avsedda för tillverkning av PVC snickerier skall uppfylla lämpliga standarder. Grunden för utvärderingen är PN-EN 12608: 2004 "Sektioner ej mjukgjord poly (vinylklorid) (PVC-U) för tillverkning av fönster och dörrar. Klassificering, krav och provningsmetoder. " Dokumentet definierar alla de grundläggande parametrarna och egenskaper, som borde ha kallas produkten av form eller fönsterprofil. I enlighet med bestämmelserna i denna standard på grundval av parametrarna i avsnittet, med hänsyn till tjockleken på dess väggar synliga och osynliga, är det klassificeras till rätt klass A, B eller C. 

KLASS. Kammaren. Dimensioner. Haverier.

Klass fönsterprofiler. Väggtjockleken hos profilen.Klass fönsterprofiler. Väggtjockleken hos profilen.Klass fönsterprofiler. Väggtjockleken hos profilen.

FÄRG RED LABEL ÄR SYNLIGA väggprofiler

 • I klass A minsta tjocklek på ≥ 2,8 mm.
 • I klass B den minsta tjocklek på ≥ 2,5 mm.
 • I klass C inte är etablerad standard för minsta väggtjocklek synlig.

FÄRG Blue Label är osynlig väggprofiler

 • I klass A den minsta tjockleken på ≥ 2,5 mm.
 • I klass B den minsta tjocklek på ≥ 2,0 mm.
 • I klass C inte är etablerad standard för minsta väggtjocklek osynlig.

Eftersom denna "klass" klassificering, det finns en hel rad andra parametrar som måste uppfyllas för att få kvaliteten på fönsterprofiler. Och ja, anger standarden exakta metoder för verifiering och krav på produkter inom följande områden:

 • Utseende.
 • Dimensioner och toleranser (andra än tjockleken).
 • Rakhet avvikelse.
 • Vikt av 1 meter på profilen.
 • Mjukningspunkt enligt Vicat.
 • Dimensionsstabilitet vid en temperatur av 100 ° C.
 • Motstånd till en temperatur av 150 ° C.
 • Slaghållfasthet vid -10 ° C.
 • Slagseghet Charpy.
 • Draghållfasthet inverkan.
 • Böjmodul.
 • Styrkan av svetsade hörn.

Och slutligen, naturligtvis,

 • Väggtjockleken av synligt och osynligt i flänsarna (klass profil)

Det framgår sålunda att klass profil är bara en av de tretton som krävs och beskrivna egenskaperna hos PVC-fönster profiler. Det är befogat att diskvalificering från de bästa delarna av serie B, som gör reklam, vilket tyder på en överväldigande underlägsenhet? I min mening är det anser berättigad, eftersom endast uppfyllandet av alla krav i standarden sätter specifika testfönstret profil i ett antal näringsrika. Var inte fel att nämna att de allvarligaste och största tillverkarna på marknaden för fönsterprofiler har i sitt erbjudande profiler i klass A enligt EN 12608: 2004. Således fras som används i reklam för tillverkning eller användning i produktion av endast delar av klass Lite anstrykning av marknadsföring av tjugotalet av det tjugonde århundradet. Henry Ford hävdade också att varje amerikansk medborgare kan ha en Ford T i valfri färg, under förutsättning att det kommer att bli svart. Tiderna har förändrats, passerade nästan hundra år, och en av de rättigheter som kunden är att ha ett val. Har ett fönster, under förutsättning att det kommer att vara i klass A, valet av något val. Och det finns en annan möjlighet, som jag uppstår i samband med sådan reklam. Vad? Tja, så att du kan behöva använda i produktionen av fönsterprofiler klass A på grund av något föråldrad teknik och tekniska lösningar. Återigen, som med T Ford, som producerades med stålplåtar. Nu är fler och fler bilar har lättare kaross aluminiumplåt och även kolfiber, eller så kan du säga om dem, det är därför de är mindre moderna än Ford T?

Detta är det sätt som jag har visat att en poäng katalog av halvsanningar, inte ens en halvsanning, och endast 1/13 av sanningen, och tillfälle kan vara en indikation på en relativt dålig och lite föråldrad erbjudande så inget annat val på principen "eftersom vi vet bättre vad det är bra och vad du behöver. 

Webbplatser sparar textfiler på besökares datorer. Ändamålet kan vara att ge tillgång till allehanda funktioner, eller också att spåra hur besökare surfar på webbplatser med samma textfil. Man kallar textfilen för cookie – kaka. Det finns åtminstone två sorters kakor – den med utgångsdatum och temporära kakor som försvinner när webbläsaren slocknar. Läs vidare för att lära dig hur cookies underlättar för dig och huruvida cookies inkräktar på din integritet när du surfar. Information om cookielagen hittar du i menyraden.